donderdag 7 oktober 2010

Een leuke dag op de kinderboerderij!

Even na negen vertrokken we met de kleuters in vier auto's van school naar de kinderboerderij. Enkele kleuters stapten in de auto van de directeur, anderen in de auto's van juf Stephanie, juf Natie en juf Natalie.

Eenmaal op de kinderboerderij gingen juf Stephanie en de directeur terug naar school. Juf Natie, juf Heleen en juf Natalie bleven met de kleuters op de kinderboerderij.

Terwijl de kleuters het domein binnenstapten, zagen ze al dieren in de weide staan : ezels, koeien, geiten,... De kleuters waren al heel enthousiast aan het kijken.
Maar eerst gingen ze hun maagjes vullen met een koekje zodat ze er tegenaan konden voor een wandeling langs de dieren.

Na de wandeling kwamen de kleuters in een schuur waar Boerin Bolleke (juf Natalie) en het lammetje 'Watje' bezig waren met een hok voor de dieren te bouwen. Enkele kleuters staken de handen uit de mouwen om te helpen.

Toen het hok klaar was, moesten de kleuters de dieren nog gaan halen. Dit deden ze aan de hand van gekleurde rugzakken. De kleuters zochten buiten een gekleurd lint die hetzelfde was als de kleur van de rugzak.
In elke rugzak stak een opdracht om te doen. Als de opdracht goed volbracht was, mochten de kleuters de dieren meenemen naar het hok.

Na een zak of twee begonnen de kleuters honger te krijgen. Ze vulden terug onze buikjes om dan weer verder te gaan met het spel.

Na het spelen van het spel, speelden de kleuters nog wat op het speelplein van de kinderboerderij.

De directeur, juf Stephanie en de andere juffen brachten de kleuters terug naar school.

Wat waren we moe van een ganse dag in de buitenlucht te vertoeven. Maar we hebben er van genoten! En veel bijgeleerd!

(Dubbelklik op de foto om die te vergroten)

Geen opmerkingen: