maandag 15 november 2010

Er zit een schat verborgen in jezelf...Soms loopt het wel eens niet van een leien dakje op de speelplaats. Kinderen maken ruzie, zijn bang, doen zich pijn,... Als school wilden we daar iets aan doen.

En zo startten we enkele jaren terug ons schoolproject 'Er zit een schat verborgen in jezelf'. (De schat zijn alle goede eigenschappen zoals vriendjes zijn, lieve woorden zeggen, elkaar en schouderklopje geven,...)

De kinderen van de kleuterklassen en de lagere klassen maakten er kennis met de verschillende meneertjes en vooral met meneertje mispunt die het spel vaak in slechte banen leidde.

Door de jaren leerden we meneertje mispunt mooi samen spelen. En dit lukt meestal al goed. Maar soms ook eens niet. Daarom blijven we elk jaar verder werken rond dit schoolproject.

Ook dit schooljaar. We komen enkele keren per jaar met alle schoolkinderen samen. Een toneeltje krijgen we te zien, enkele kinderen brengen iets naar voren, we spelen spelletjes met andere kinderen,....

Maar onze jongste sloebertjes hebben nog nooit van die meneertjes gehoord. Daarom besloten we met de twee eerste kleuterklassen het schoolproject in een klasproject te brengen.

En zo startten we vandaag met een tafelpoppenspel van Lotte (meisje) die kennis maakt met meneertje vriendschap. De komende dagen gaan we ook nog meneertje alsjeblief dankjewel en meneertje mispunt uitwerken.

Hier alvast een filmpje van ons tafelpoppenspel.

Geen opmerkingen: