zondag 20 februari 2011

We zingen en dansen er op los


Juf kon het niet langer negeren...het zingen en muziek maken van de kleuters en peuters.

In de huishoek moesten de kookpotten, lepeles, tafels en stoelen eraan geloven...rombombom...klonk het dagelijks. De muzikanten waren volop aan het repeteren.Dit vooral met trommelen en luchtgitaar spelen.

In de onthaalhoek werden de stemmen opgewarmd om zich dan ten volle te geven. Allerlei liedjes klonken zoals de liedjes van de klas, de verjaardagsliedjes, liedjes van artiesten,...

Door de belangstelling van de kleuters en peuters begon de juf het thema vorm te geven. Het werd 'We zingen en dansen erop los!'.

We startten met het thema op woensdag 2 februari en konden het zien aan onze klaspop Jules. Die morgen stond hij in onze klas te dansen en te zingen. Toen we hem vroegen wat hij allemaal deed, reageerde hij niet op ons. Hij hoorde ons niet want hij had een hoofdtelefoon op.
Met een tikje op zijn schouder lukte het ons uiteindelijk om zijn aandacht te trekken. Hij vertelde ons dat hij aan het oefenen was om een ster, een idool te worden zoals de zangers en zangeressen op de televisie. Dat vonden de kinderen heel leuk want zelf zingen ze ook graag en ze wilden zelfs muziek maken.
We gingen aan de slag in de klas. Juf Natie bracht een podium mee om op te dansen, te zingen en gitaar te spelen. De kinderen schilderden een mooi geel decor met rode handafdrukken. Elke dag stonden er zangers, zangeressen en muzikanten te oefenen voor hun optreden. En er was geen nood aan toeschouwers. De kinderen gingen spontaan af en toe een kijkje nemen.

Aan de werktafel maakten de kinderen leuke dingen zoals een hoofdtelefoon, een microfoon,…, lieten verfborstel dansen op muziek, kleurden muzieknoten en trommels, druppelden verf op grammofoonplaten of cd’s,…
We gingen ook op luistertocht door de school en hoorden ‘praten, zingen, de telefoon van de directeur rinkelen, vogels buiten fluiten, …’.Dit thema was echt een topper van en voor de kinderen!

Geen opmerkingen: