maandag 27 december 2010

Feest, feest en nog eens feest!!!

De laatste weken was het ontzettend druk in onze klas.

Het ene feest na het andere. Sint was nog maar het land uit of we werkten in de klas al rond kerstmis en nieuwjaar. Tussendoor vierden we ook nog enkele jarige kleuters.

Neenee, we hebben niet stil gezeten. We maakten kennis met de kerstboom, verschillende soorten kerstversiering (slingers, kerstballen, lichtjes,...). We versierden samen de grote boom in de klas en kregen van onze juf een kleine om mee te spelen.

Het kleurtje groen stond centraal maar we werkten ook nog met de kleuren rood (van Sint) en geel van de sterren. Zo schilderden we een groene kerstboom die we versierden met gele slingers (verfballen naar elkaar rollen) en kleefden rode kerstballen op. We kleurden dan een grote ster als piek en kleine sterren als raamversiering. We leerden een liedje van de kerstboom.

Elke dag vertelde onze juf ook een stukje van het kerstverhaal. We maakten kennis met Maria, Jozef, de engel, de ezel en natuurlijk...kindje Jezus.
We knutselden zelf een eigentijdse kerststal. Waarschijnlijk staat die nu thuis te pronken onder onze kerstboom.



In de klas konden we een kerstfeest niet missen. We vierden dus al we vroeger (op donderdag) feest in de klas. Eerst wat smullen, dan kijken naar de kerstmusical van het vijfde en zesde leerjaar, zie ook blog van zesde leerjaar) en in de namiddag een muzikaal pak. Het was een leuke dag.





Maar na het kerstfeest is er dus nog een feest...Nieuwjaar! Voor dat feest maakten we een vuurpijl...maar eerst nog 5 keer slapen en dan... zeg ik mijn versje op met de vuurpijl.

Geen opmerkingen: